Google’un yapmış olduğu Panda, Penguen diğer tüm güncellemelerle birlikte, eski SEO doğruları teknikleri artık işe yaramıyor. Google kendini sürekli güncelliyor ve kullanıcılara en doğru arama sonuçlarına ulaştırmak için kendini sürekli güncelliyor.
Quicksprout oluşturmuş olduğu infografikte eski SEO ile yeni SEO’yu karşılaştırmış ve genel olarak nelerden uzak kalmamız gerektiğini çok güzel bir şekilde anlatmıştır.
Eski SEO‘da tek anahtar kelime ve sayfa bazlı sıralama odaklı düşünülürken, Yeni SEO’da insanların marka veya ürününe nasıl yaklaştığı ile ilgilenmekte ve yatırımın geri dönüşü önemlidir.
SEO’daki aktivitelerde anahtar kelime araştırması 4. sıraya düştüğü gözükmektedir. Google meta keywords’lerin etkisini azalttığını daha önceki yazılarımda da bahsetmiştim.
- Analiz
- İçerik Üretimi
- Sosyal Medya
- Anahtar Kelime Araştırması
Anahtar Kelime
Anahtar kelimelerde ise eskiden tek anahtar kelimeler odaklanılırken, Yeni SEO’da kullanıcıların ihtiyacı olan uzun anahtar kelimeler gündemde. Yani SEO daha insancıl, kullanıcı gibi düşünen, onların arattığı kelimelere göre kendini şekillendiriyor.
İçerik
3 yıl önce söylediğim gibi içerik SEO için en önemli faktör. İçeriği arama motorları için değil, hitap ettiğiniz kitle için oluşturmalısınız. İçeriğiniz ne kadar kaliteli olursa, ziyaretçi geri dönüşüm oranları artmış olacak ve (1. maddede bahsettiğimiz analizde kullandığımız) arama motorlarında daha üst sıralarda sayfalarınız yer alacaktır.
Link İnşası
Spam link, 3bin link gibi satılan linkler tamamen etkisini yitirdi. Bu yarar vermekten ziyade, sonuçları artık olumsuz etkilemektedir. Hatta sonuçlarda ilk 100 içine dahi giremeyeceksiniz. Bunun yerine sizin sitenizle aynı içerikte olan bir web siteden alacağınız tanıtım yazısı veya direk link SEO için çok olumlu etki yapacaktır.
Sonuç olarak günümüz SEO’sunda içerik pazarlama en önemli faktör olarak karşımıza çıkmaktadır. Düzenli olarak kullanıcılarınıza en ilgi çekici ve dolu yazılar yazdıkça, geri dönüşüm oranları artacak, sosyal medya paylaşım oranlarınız artacak ve en önemlisi üst sıralara yolculuğunuz başlayacaktır. SEO’da doğallıktan feraget etmeyiniz ve içeriğinizi düzenli ve özenli bir şekilde oluşturunuz.
İnfografik Kaynak: http://www.quicksprout.com/2014/11/07/what-seo-used-to-be-versus-what-seo-is-now/