En İyi 8 Ücretsiz Microsoft Office Benzeri Program

ofis_programlari

Windows işletim sistemli bilgisayarımız ile gelen Microsoft Office’in deneme süresi dolduğunda ya lisans satın alacağız yada ücretsiz bir ofis programı bulmamız gerekiyor. Mac işletim sistemi olan cihazlarda ise Apple kendi ofis programlarını ücretsiz olarak kullandırıyor. Linux işletim sistemi bulunan cihazlara sahip kullanıcılar ise zaten sistemleri Microsoft Office yazılımını desteklemediği için kullanamıyor.

Windows işletim sisteminizin versiyonu fark etmeksizin seçebileceğiniz ofis yazılımlarının bazıları tamamen ücretsizdir. Bilgisayar ve mobil sistemleriniz için en iyi ücretsiz ofis programları arasında hem indirebileceğiniz masaüstü yazılımları hem de mobil uygulamaları sizin için en uygun olanları seçtik.

 

Microsoft Office Benzeri Ücretsiz Ofis Programları

• Libre Office

• Google Docs

• Wps Office Free

• Polaris Office

Softmaker FreeOffice

• Microsoft Office Online

• Open Office

• Only Office

 

Ücretsiz kullanılabilecek ofis programları listesinde toplam 8 ürün yer alıyor. Bunlardan biri, Google’ın indirmeden kullanılabilen Google Docs ve diğeri ise Microsoft Office Online programlarının ücretsiz sürümüdür. Geriye kalan programlar ise açık kaynak kodlu, gönüllü olarak geliştirilmiş ofis yazılımı uygulamalarıdır.

Ücretsiz ofis programları listemizi hazırlarken piyasadaki ofis programlarını inceleyerek ücretsiz olanlar arasından sizler için bir liste halinde paylaşmaya karar verdik, ücretsiz olsalar da özellikle bazı ofis programları ücretli programlardan daha iyi özellikler sunmaktadır. Listede yer alan programları ayrıntılı bir şekilde inceleyelim.

1 – Libre Office

libre_office

Açık kaynaklı uygulamalar sunan Libre Office’te bir ofis yazılımından bekleyebileceğiniz her şeyi bulabilirsiniz. Tüm Microsoft belge biçimleriyle uyumlu olan uygulama, yasal bir şekilde tamamen ücretsiz olarak kullanabiliyorsunuz.

Libre Office, 6 ayrı yazılımdan oluşuyor:

  • Writer: Kelime İşlemci
  • Calc: Hesap Tablosu
  • Impress: Sunu
  • Draw: Çizim ve Akış Şeması
  • Base: Veritabanı
  • Math: Matematiksel İşlem

Son üç yazılım ücretsiz ofis yazılımları arasında oldukça fark yaratıyor. Birçok bölgede sunulmuş olan Libre Office, ücretli alternatiflerine kıyasla çok daha fazla platform ve dosya formatı destekliyor. Microsoft Office tarafından kullanılamayan gelişmiş dosya formatları, Libre Office tarafından sorunsuz çalıştırılabiliyor. Modern kullanıcı arayüzü bu yazılımı öne çıkartan özelliklerin başında geliyor.

 

2- Google Docs

google-docs

Platformlar arasında geçiş yapmak, dokümanlarınızı kolayca paylaşmak istiyorsanız bu çevrim içi ofis yazılımı aradığınız uygulama olabilir. Cihazınızda aktif bir internet bağlantısı olmasa bile kolaylıkla metinlerinizi düzenleye bilirsiniz.

Google’ın ücretsiz programları içeren paketi, Libre Office gibi masaüstü yazılımlarında bulunan gelişmiş araçlar (veri tabanı aracı vb.) sunmamakta. Senkronizasyon sayesinde yedeklemeler hakkında düşünmenize gerek kalmaz.

En büyük dezavantajı ise diğer ofis yazılımlarını kullanarak açılan dosyaların kusursuz bir şekilde
dönüştürememesi. Pdf, tablo, slayt ve metin vb. türdeki tüm dokümanlar Google docs içerisinde desteklenmektedir.

 

3- Wps Office Free

wps-office

WPS Office Free; Windows, Android ve Linux için sunulmuş bir ofis paketinin geliştirilmiş ücretsiz bir versiyonudur. Senkronizasyon desteği ile kolay ve hızlı dosya paylaşımı ve daha kolay bir çalışma alanı sunuyor. 3 ana yazılım ile gelen paketin yerel Microsoft dosya biçimleri şeklinde kayıt olanağı da bulunmakta. Bu sayede tüm dosyalarınız Office kullanıcılarıyla paylaşmanız mümkün.

Kişiselleştirilebilir ara yüzü sayesinde, şerit tasarımı ve eski nesil sabit menü tasarımı arasında geçiş yapma imkânı sunan ve ücretsiz pdf okuyucu ile gelen WPS Office Free kullanırken ara sıra reklamlar ile karşılaşacak olsanız da, kullanıcıyı etkilemediğinden çok fazla rahatsız etmiyor.

 

4- Polaris Office

polaris_office

Mobil kullanıcılarının ofis programları arasında popüler olan bir diğer ofis uygulaması Polaris Office, doc, docx, pptx ve pdf gibi formatları destekleyen yazılım ücretsiz kullanım seçeneği sunuyor. Ayrıca Polaris Office ile pdf dosyalarınızı word gibi dosya uzantılarına dönüştürüp düzenleme imkanı sunuyor. Türkçe dil desteği de bulunan Polaris Office uygulaması Windows, Mac, Android ve İos cihazlarınızda kullanılabiliyor.

 

5- Softmaker FreeOffice

SoftMaker_FreeOffice

 

Softmaker FreeOffice, ile tüm word dosyalarını sıkıntısız bir şekilde düzenleyip kaydedebildiğiniz, pdf dosyalarını doğrudan oluşturabildiğiniz, PlanMaker yazılımı ise Excel ile uyumlu otomatik şekillerle çizim ve tasarım yapabildiğiniz, Presentations uygulaması ile sunumlarınıza resim, çizim ve metin ekleyebildiğiniz Softmaker Office programının ücretsiz bir sürümüdür.

Ne yazık ki standart sürümdeki belgelerin aynı bir web sitesinde olduğu gibi sekmeler içine yerleştirilebilme özelliği FreeOffice sürümünde bulunmamakta.
FreeOffice Windows, Mac, Android ve Linux cihazlardan ücretsiz indirilebiliyor.

 

6- Microsoft Office Online

microsoft-office-online

Microsoft, mevcut uygulamalarının hafifletilmiş ve çevrim içi kullanımı ücretsiz olarak kullanıcıya sunarak Google ile rekabetini arttırdı. Word, Excel, PowerPoint gibi uygulamalarının masaüstü sürümleriyle tam uyumlu olan Microsoft Office Online, masaüstü uygulamaları gibi kullanım ücreti istemiyor ve stabil çalışıyor.

Google’ın ücretsiz ofis paketinin tersine, dosyalarınızın üzerinde çalışmadan önce dönüştürmeniz gerekmiyor ve One Drive hesabınız üzerinden paylaşma olanağı sağlıyor ve tüm bunlar için sadece Microsoft hesabınıza giriş yapmanız yeterli. Microsoft Office Online, pivot tablosu gibi gelişmiş araçlar bulundurmamasına rağmen görünüş ve işleyiş itibarıyla masaüstü uygulamasına denk görülüyor.

Microsoft belge biçimlerini kullanıyorsanız, Microsoft Office ücretsiz versiyonu güzel bir alternatif olacaktır.

 

7- Open Office

open-office

Open Office yazılımı en iyi ücretsiz ofis programları listesinde bulunmasının en büyük sebebi en eski ofis programlarından bir tanesi olmasıdır ancak bunun yanı sıra Open Office programına 2018 yılından beri önemli bir güncelleme gelmiş durumda değil.

Mevcut durumuyla da ücretsiz olarak indirilip, kullanılabilen bir program ancak çok eski tarzda tasarımı olması gibi kendini güncelleme konusunda diğer programlara göre bir tık geride kalmış bir ofis programı diyebiliriz.

 

8- Only Office

only-office

Only Office programı, WPS Office programı gibi sonradan ücretli sürümüne geçiş yapmış bir ofis programıdır. Only office programı aslında bu konuda daha kötü durumda diyebiliriz çünkü Only office programı ilk kez denemek isteyen kullanıcılar için 6 aylık bir deneme süresi veriyor ve deneme süresi dolunca ücretli versiyonu almanız gerektiğini söylüyor.

Zamanında tamamen ücretsiz olduğu için ve hala 180 günlük deneme süresi bulundurduğu için listede Only Office programına da yer vermek istedik.

 

Bir Yanıt

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir